Dünya Gümrük Günü” kutlandı

  Dünya Gümrük Günü” kutlandı

Gümrük Müdürü Göllüce: Her zaman açık, eşit, şeffaf, hesap verebilir kamu hizmet anlayışı içindeyiz”





Gümrük Müdürü Göllüce:

Her zaman açık, eşit, şeffaf, hesap verebilir kamu hizmet anlayışı içindeyiz”


26 Ocak 2013 Dünya Gümrük Günü Bandırma'da da törenle kutlandı. İlk tören, Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın seslendirilmesi şeklinde gerçekleşti. Ardından, Ticaret Odası salonunda kokteyl düzenlendi. Buradaki kokteyle Belediye Başkanı Sedat Pekel, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aki, Ticaret Odası Başkan Vekili Nihat Yazıcı, Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği(BANSİAD) Başkanı Hakan Öztürk ve gümrük müşâvirleri katıldı.




Gümrük Müdürü Göllüce konuşuyor

Kokteylde ilk konuşmayı yapan Bandırma Gümrük Müdürü Osman Göllüce, Dünya Gümrük Örgütü'nün kurucu üyeleri arasında Türkiye'nin de yer aldığına dikkati çekerken, şunları söyledi:

”Bu örgütün temelini oluşturan Gümrük İşbirliği Sözleşmesi 1950 yılında imzalanmış, 1952 yılında yürürlüğe girmiştir. Konsey, ilk toplantısını 26 Ocak 1953'te, 17 ülkenin katılımıyla Brüksel'de yapmış ve bu tarih, üye ülkelerde ‘Dünya Gümrük Günü' olarak belirlenmiştir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Bandırma taşra teşkilâtı hizmet birimi olarak, Bandırma ve yöresinde iştigâl eden, yöremiz ve ülkemiz ticaret erbabı ve sanayicisinin gümrük işlemlerinin yürütülmesinde sorun yaratan değil, sorun çözen, zorlaştıran değil, kolaylaştıran, kapılarda bekleten değil, kapılarını çalan, yasal ticaretin önünü açan, yasal olmayan ticarette kamu haklarını koruman için setler çeken, diyalog ve iletişime her zaman açık, eşit, şeffaf, hesap verebilir kamu hizmet anlayışımızı sürdürüyoruz.”

Müdür Göllüce, Bandırma Gümrüğü'nden, 2012 yılı içinde 588 milyon dolarlık ihracat, 1 milyar 431 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirildiğini, bu işlemlere paralel olarak 296 milyon 500 bin TL gümrük geliri elde edildiğini sözlerine ekledi.



Başkan Pekel konuşuyor

Belediye Başkanı Sedat Pekel de konuşmasında, ülkemizin gelişmesi için ihracatın son derece önemli olduğuna dikkati çekerken, Ancak hâlen ihracatımız, ithalatımızdan 100 milyar dolar daha azdır” dedi.

Gümrük müşâvirlerinin, sistemde önemli yerlerinin bulunduğunu vurgularken, şunları söyledi:

Bandırma Gümrük Müdürlüğü, 75 yıldan bu yana, her çeşit dedikodudan uzak, onurlu bir şekilde işini başarıyla yerine getirmek için çaba harcıyor. Ülkemizin gümrük kapıları çok ihmal edildi. Gümrük kapılarımızın, çağdaş teknolojiye uygun ama insan unsurunu da ihmal etmeden en iyi şekilde hizmet verir duruma getirilmesini diliyorum.”










Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı